При буйстващ пътник на борда на самолета останалите трябва да запазят

...
При буйстващ пътник на борда на самолета останалите трябва да запазят
Коментари Харесай

Авиационният психолог: При буйстващ пътник в самолета останалите трябва да запазят спокойствие

При буйстващ пасажер  на борда на самолета останалите би трябвало да запазят успокоение. Това сподели в предаването „ тази заран “ авиационният психолог Елена Пенчева.

Припомняме, че аероплан кацна наложително в София откакто пасажер опита да отвори една от вратите за спешен излаз по време на полета. Мъжът е бил изведен от Гранична полиция. А други пасажери описват пред английски медии, че се е наложило да оказват помощ на стюардесите, с цел да овладеят обстановката на борда. От Гранична полиция обявиха, че пасажерът е получил шизофренична рецесия и е откаран във ВМА

Машина кацна изключително на Летище София, откакто пътник се опита да отвори вратата по време на полет

„ Това е извънредно събитие по време на полет и пасажерите се вълнуват от това, по какъв начин да реагират при такава обстановка. Кабинният състав е подготвен, какво би трябвало да направи при буйстващ пасажер. Но не рядко те търсят и подпомагане от страна на пасажерите “, споделя Елена Пенчева.

Според авиационният психолог пасажерите би трябвало да запазят спокойствието, тъй като едно такова изключително събитие повишава страстите. Това не постоянно е елементарно, само че е значимо да се слуша екипажа, регистрира още Елена Пенчева.

На един от пасажерите се наложило да се бори към един час с пияния мъж

„ Рядко се стига до силови дейности при буйстващ пасажер. Въпреки това множеството компании образоват кабинния състав да ползват и мощ. Някои от тях даже вкараха мъже като стюарди, с цел да могат да укротят подобен вид пасажери “, добави още тя.

Тя е безапелационна, че се срещат пасажери с проблематично държание, само че относително рядко се стига до решение самолетът да кацне спешно.

Все още няма изясненост за аргументите за случая на летището в Банкок

Елена Пенчева разяснява също по този начин и страха от хвърчене. Според нея 40% от пасажерите се опасяват, а при 70% от тях е имало някакви неприятни преживявания. „ Когато се качваме на борда на самолета, би трябвало да си мислим за позитивни страсти “, разясни още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР